Centre for Games and Play

Uncategorized

Utrecht University opens Gamelab

We congratulate our colleagues in Game and Media Technology with the launch of their Gamelab, a joined venture of the Department of Computing Sciences, Utrecht University, and Microsoft Corporation.

From Microsoft’s press release (in Dutch):

Op dinsdag 1 maart opent Universiteit Utrecht officieel het Gamelab: een plek waar nieuwe games met behulp van geavanceerde technologieën ontwikkeld worden. Dit initiatief werd mogelijk door de samenwerking van Microsoft met het departement Informatica van de Universiteit Utrecht.

In september startte Universiteit Utrecht met de nieuwe studierichting Gametechnologie, speciaal gericht op de technologische achtergronden van games. Om studenten en docenten optimaal te faciliteren werd de samenwerking gezocht met Microsoft, dat de nieuwste hard- en software beschikbaar stelt. “Zo openen we 1 maart het Gamelab, door studenten al snel omgedoopt tot Gamehol, een plek voor de ontwikkeling van nieuwe games en het experimenteren met nieuwe technologieën”, aldus Maarten-Jan Vermeulen, Academic Lead bij Microsoft.

Het Gamelab werd direct na de officieuze opening intensief gebruikt door de studenten om games te ontwikkelen voor de PC en Xbox 360. Adriaan Jansen, voorzitter van studenten game development club DGDARC is enthousiast: “Het Gamelab is een perfecte werkomgeving voor studenten die serieus aan de slag willen met game development.”

You must be logged in to post a comment.